Що за овоч баклажан та чим він корисний знають майже всі. А ось скільки страв із нього можна готувати – цікава інформація для багатьох. Ось саме про приготування різних страв під назвою хацилім розповідав шеф-кухар Семен Кардаш 21 серпня на кулінарному онлайн майстер-класі в рамках проєкту «Давай підключимось» Черкаського благодійного фонду «Хесед Дорот». Хацилім – це холодна закуска із баклажанів. Вона дуже популярна в Ізраїлі та в країнах Близького Сходу. По суті, це пюре, тільки не з картоплі, а з баклажанів, у чудовому поєднанні з цибулею, часником і кунжутом, приправлене оливковою олією. Вона може бути гострою або лагідною, з тхіною чи майонезом, з помідорами чи перцем, із зеленню та спеціями чи без них. Рецепт цієї страви зацікавив учасників зустрічі, також лунало багато запитань про різні види приготувань баклажанів. Присутні отримали вичерпні відповіді та пообіцяли попрактикуватися у приготуванні хацилім самостійно дома.
|