Мой профиль       Выход
Уважаемые клиенты Хеседа, если вам нужна какая-то помощь, но вы не можете дозвониться в Хесед,
пожалуйста, позвоните по этому бесплатному номеру +380947111104


Меню сайта







Архив новостей



Поиск










Приветствую Вас, Гость · RSS 08.09.2024, 01:18

Главная » 2024 » Июнь » 24 » Сімейний табір у „Хмільнику”
07:57
Сімейний табір у „Хмільнику”

У сучасному сьогоденні, коли батьки майже весь день постійно на роботі, а діти, окрім школи та дитячого садочка, ще мають додаткову завантаженість, і тільки пізно ввечері, коли вся родина збирається вдома, часу на спільне спілкування майже не залишається. Зважаючи на те, що ми все „відпочиваємо” біля телевізорів та комп'ютерів, позбавляючи себе можливості спілкуватися зі своєю сім’єю, провести спільну відпустку в сімейному таборі – єдина можливість виправити це.

Останній раз в 2019 році ми мали змогу весело і з користю провести літній сімейний відпочинок в таборі завдяки фінансовій підтримці Федерації МетроВест, яка вже багато років підтримує наші програми.

І ось, нарешті, після такої перерви, цього літа, з 14 по 19 червня, учасники програм Черкаського обласного благодійного єврейського фонду „Хесед Дорот” перебували у сімейному таборі. Місцем проведення було обрано санаторій „Хмільник”. Санаторій розташований у затишному і мальовничому куточку Вінниччини, де можна уникнути метушні міського життя і насолодитися природою, свіжим повітрям.

Програма проведення сімейного табору давала учасникам не тільки відвідувати різноманітні заняття та майстер-класи, а ще залишалося достатньо часу на відпочинок, відключившись від повсякденних життєвих турбот, адже діти були під наглядом досвідчених мадрихів, а батьки – у колі друзів, старих і нових.

Заняття проходили окремо для дітей, окремо – для батьків. Проте у вечорі проходили спільні заходи, в яких приймали активну участь сімейні команди, залишивши яскраві спогади для кожного з учасників.

Протягом „табірного життя” навіть найсерйозніші батьки починали поводити себе як діти, втягуючись слідом за своєю дитиною у атмосферу спільної творчості, пригод та гри, що панувала навколо.

Щодня для учасників були підготовлені різноманітні творчі майстер-класи, на яких створювалися „шедеври” і була можливість навчитись чомусь новому, проявити свої таланти Різноманітні конкурси, ігри та завдання; розвиваючі заняття з єврейським компонентом, музичні зустрічі, вечірні заходи – все це не залишило нікого байдужим і мотивувало приймати активну участь в заходах.

Також була організована екскурсія до міста Вінниця. Побували в „Єрусалимці” – колись це був єврейський міні-штетл. Багато з того часу змінилося, але атмосфера єврейського кварталу відчувається і зараз. Дізналися цікаві факти з історії та біографії визначних євреї-вінничан, радісні та трагічні моменти, пов'язані з цим місцем. Завітали до музею Пирогова, відкривши для себе багато цікавих фактів, пов'язаних з особистістю цього багатогранного лікаря, вченого, професора; людину, чиї досягнення та праця зробили прорив не лише у медицині, а й у педагогіці. Побували в центральній синагозі міста Вінниця, де дізналися історію повернення приміщення єврейській громада міста.

Санаторій „Хмільник” має чудовий басейн, біля якого кожна сім'я мала чудову нагоду провести час ‒ пограти у водні ігри, повеселитися, поспілкуватися, підготуватися до вечірніх заходів (поєднуючи приємне з корисним).

І звичайно, всі разом ми зустріли царицю Суботу. А наступного дня, ввечері, об'єднавшись у спільне коло, провели церемонію Авдали. Це не тільки ще більше зблизило учасників, але ще й  дало можливість кожному відчути себе частинкою єврейського народу та дружної черкаської громади.

Організатори, керівник, адміністратор, мадрихи – майстри своєї справи, що мають великий досвід роботи з дітьми, підлітками та дорослими, зробили все, щоб „зарядити” учасників сімейного табору позитивними емоціями, яскравими враженнями на весь рік.

І на закінчення хочу навести деякі відгуки від учасників літнього сімейного табору, який проходив у санаторії „Хмільник”.

„Шановні організатори сімейного табору! Щиро дякую за чудову організацію та незабутній час, проведений у  таборі. Завдяки вам ми мали можливість трохи поринути в атмосферу єврейських традицій. Дякуємо за вашу турботу, професіоналізм та увагу до деталей. Ваш внесок неоціненний, щиро цінуємо ті зусилля, які ви доклали для створення цього особливого табору” Марина Танська.

„Хочу від щирого серця висловити величезну вам подяку за все ‒ за допомогу і підтримку, турботу і розуміння, повагу і чуйність. Кажу вам „Дякую” і щиро бажаю міцного здоров’я, бравих сил і благополуччя у житті” Сергій Смуров.

„Висловлюю щиру подяку всім організаторам табору. Дякуючи вашій злагодженій роботі, спогади про наш відпочинок назавжди залишаться теплими і яскравими. Нові знайомства, живе спілкування, велика кількість цікавої та навчальної інформації зробили ці дні незабутніми. Від себе особисто, хочу побажати всім: МИРУ, СПОКОЮ В НАШИХ СЕРЦЯХ, ДУШАХ ТА СІМ'ЯХ!”. Жанна Тімановська.

Галина ПОЛЬСКА

Фоторепортаж

Просмотров: 600  Теги: Семейные лагеря, МетроВест | Рейтинг: 5.0/31
Всего комментариев: 0
0
avatar
                                                                                  

ЧОБЕФ "Турбота поколінь - Хэсэд Дорот" © 2011 - 2024

Создать бесплатный сайт с uCoz