Мой профиль       Выход
Уважаемые клиенты Хеседа, если вам нужна какая-то помощь, но вы не можете дозвониться в Хесед,
пожалуйста, позвоните по этому бесплатному номеру +380947111104


Меню сайта







Архив новостей



Поиск










Приветствую Вас, Гость · RSS 18.10.2024, 10:51

Главная » 2024 » Октябрь » 7 » Рош га-Шана в програмах Хеседу
08:39
Рош га-Шана в програмах Хеседу

Новий 5785 рік (свято Рош га-Шана) учасники програм Черкаського обласного благодійного єврейського фонду „Хесед Дорот”, а саме: „Сімейного клубу”, „Жіночого клубу”, „Волонтерського центру”, „Підліткового клубу” та проєкту AJT Junior разом з членами громади прогресивного іудаїзму „Хавер”, зустрічали в дружному сімейному колі за святковим столом в кафе „Доміно”.

Одна з важливих заповідей свята Рош га-Шана – слухати Шофар, тому цей вечір розпочався звуками Шофару у виконанні головного рабина Черкас і Черкаської області Дова Аксельрода та традиційними побажаннями: „Шана това у-метука”, які в ці дні лунали в кожній єврейській родині нашої громади. Присутніх привітав директор ЧОБЄФ „Хесед Дорот” Євгеній Степко.

Останній вечір святкування Рош га-Шана співпав з початком Шаббату, тому літургію Шаббату та благословення в Рош га-Шана учасники зустрічі промовляли разом з ведучими Ілоною Левіт та Вікторією Аксьоновою. Після благословення на хали, які в цей Шаббат були круглі, всі присутні пригощалися ними, макаючи хали в мед за традицією свята. На столах також були традиційні для свята Рош га-Шана блюда: мед, яблука, морква, гранати, страви з риби і, звичайно, голова риби. Лунали в цей вечір також багато побажань миру в Україні та в Ізраїлі, прочитали молитву про мир.

Захід продовжили конкурси та інтерактивні ігри, в яких з задоволенням прийняли участь присутні. Різноманітні вікторини, котрі були присвячені дням творіння світу, підготували і провели Ілона Левіт та Ірина Олексенко.

Святкування продовжилося смакуванням різноманітних страв, які з любов'ю приготували кухарі кафе „Доміно”, де ми традиційно відзначаємо святкові дати. Присутні мали змогу переглядати тематичні музичні відеоролики, співати разом пісні до свята Рош га-Шана. А ще для учасників була проведена безпрограшна лотерея, де кожен присутній отримав призи.

Таке спільне святкування Рош га-Шана єврейською громадою надихає нас на віру в те, що тільки разом ми сильні і зможемо здолати будь-які труднощі в цей нелегкий час.

Висловлюємо велику подяку організаціям і громадам, завдяки фінансовій та особистій підтримці яких ми змогли красиво, радісно і смачно зустріти свято. Це Американський єврейський об’єднаний розподільчий комітет (Джойнт), Єврейська Федерація Великий МетроВест Нью-Джерсі, ЧОБЄФ „Хесед Дорот”, Всесвітня Рада Прогресивного Іудаїзму, Релігійне Об’єднання Громад Прогресивного Іудаїзму України, община прогресивного іудаїзму „Хавер” і філія „Сохнут ‒ Україна” у місті Черкаси.

Галина ПОЛЬСЬКА, начальник відділу общинних програм ЧОБЄФ „Хесед Дорот”,
Діна СТУКАЛЕНКО, старший фахівець програми „Клуб” ЧОБЄФ „Хесед Дорот”.

Фоторепортаж

Просмотров: 477  Теги: еврейские праздники, еврейская община Черкассы | Рейтинг: 5.0/47
Всего комментариев: 0
0
avatar
                                                                                  

ЧОБЕФ "Турбота поколінь - Хэсэд Дорот" © 2011 - 2024

Создать бесплатный сайт с uCoz