Мой профиль       Выход
Уважаемые клиенты Хеседа, если вам нужна какая-то помощь, но вы не можете дозвониться в Хесед,
пожалуйста, позвоните по этому бесплатному номеру +380947111104


  • />
  • />
  • />
  • />
Меню сайта





Архив новостей



Поиск










Приветствую Вас, Гость · RSS 27.04.2024, 10:08

Главная » 2024 » Март » 26 » Радість дарувати свято
11:10
Радість дарувати свято

Все, що має початок, має кінець, стверджує єврейська мудрість. Закінчилася і щорічна волонтерська святкова акція „Принеси радість”.

В Черкасах акція стартувала 7 березня і на старт вийшла перша група підопічних „Денного центру”, які отримали святкові листівки і в свою чергу передали „Пуримську естафету” привітань, побажань та посмішок далі, іншим підопічним Черкаського обласного благодійного єврейського фонду „Хесед-Дорот” в Черкасах і Каневі. В рамках естафети діти та дорослі розфарбували та підписали понад 50 привітальних листівок.

Невід’ємною частиною свята Пурим для волонтерів є збір та доставка мішлоах манот – „смачних” подарунків – для підопічних, які потребують особливої уваги. Кожен рік всі охочі з черкаської єврейської громади долучаються до збору смаколиків. В цьому році волонтерські подарунки містили традиційні гоменташи, випечені на веселому спільному заході Черкаської синагоги та „Волонтерського центру” благодійного фонду „Хесед Дорот». 17 березня діти групи JFuture, учасники програми для єврейських підлітків SmartJ та волонтери зібралися у приміщенні синагоги. Ми встигли не тільки зробити декілька сотень гоменташів, але й зібрати та прикрасити коробки, розфасувати печиво, а також згадати історію свята та пройти веселу вікторину. В рамках заходу було проведено майстер-клас „Кольори радост”», де учасниці навчилися плести браслети з ниток, які будуть, ми сподіваємось, допомагати майстриням думати тільки про хороше, адже відомо: „Думай про хороше – і все скрадатиметься на краще”.

Але не тільки в синагозі пекли гоменташі в неділю перед Пуримом. Діти – учасники програми AJTJunior зібралися в приміщенні Черкаського благодійного фонду „Хесед Дорот”, де відбувся за підтримки нашого незмінного партнера – Філії „Сохнут-Україна” цікавий захід для дітей та їх батьків. Діти під керівництвом Шимона Кардаша напекли маковичків не тільки для себе та своїх родин, а й для малорухомих підопічних. Також учасники заходу долучилися до збору солодощів та підписали красиві вітальні листівки.

Активна участь наших дітей стала важливою особливістю цьогорічної акції. Діти пекли гоменташі, створювали листівки, а ще й прийняли участь в доставці та врученні подарунків. Літнім підопічним ЧОБЕФ „Хесед Дорот” було, ми впевнені, дуже приємно приймати подарунки та щирі привітання саме від дітей, бачити передачу традицій нашого народу.

Дуже приємно було також і волонтерам працювати поряд з дітьми, разом радіти успіхам, разом готуватися до свята і разом приносити його відблиски людям. Саме спільна діяльність є справжнім волонтерським вихованням та гарантією продовження волонтерської справи.

З виходом свята закінчилася і наша акція. Ми сподіваємось, що виправдали гасло акції „Принеси радість”, і радість справді супроводжувала всіх учасників, як підопічних в Черкасах і Каневі, так і волонтерів, як дорослих, так і дітей. Нехай заряд радості та посмішок допомагає всім нам протягом року, до наступного Пуриму, до наступної акції.

Віола СКОРИКОВА

Фоторепортаж

Просмотров: 563  Теги: волонтёры, JDC, пурим, CVC-Cherkasy Volunteer Community | Рейтинг: 5.0/56
Всего комментариев: 0
0
avatar
                                                                                  

ЧОБЕФ "Турбота поколінь - Хэсэд Дорот" © 2011 - 2024

Создать бесплатный сайт с uCoz