Мой профиль       Выход
Уважаемые клиенты Хеседа, если вам нужна какая-то помощь, но вы не можете дозвониться в Хесед,
пожалуйста, позвоните по этому бесплатному номеру +380947111104


  • />
  • />
  • />
  • />
Меню сайта





Архив новостей



Поиск










Приветствую Вас, Гость · RSS 17.05.2024, 08:53

Главная » 2024 » Май » 2 » Песах в программах Хэсэда
07:30
Песах в программах Хэсэда

Песах ‒ одне із найвизначніших дат єврейського календаря. Це свято весни і свободи громада Черкас, разом з євреями всього світу, щороку відзначає в пам’ять про вихід з Єгипту. Саме з цієї події бере початок наш народ.

Незважаючи на важкий час для нашої країни, цього року для учасників програм Черкаського благодійного фонду „Хесед Дорот” було організовано та проведено майстер-класи, зустрічі, присвячені прийдешньому святу Песах, та Песахальні Седери в дні святкування.

Напередодні свята учасники програм благодійного фонду „Сімейний клуб”, „Жіночій клуб”, діти програми „AJT Junior” разом з представниками Агенції „Сохнут Україна” в місті Черкаси взяли участь у Всеукраїнській Песахальній вікторині (квізі), де мали можливість перевірити свою ерудицію і дізнатися про історію та традиції свята щось нове. І хоча не зайняли жодного призового місця, дуже пишаємось гідною участю в такому цікавому заході.

Песахальні Седери допомогли сім’ям переселенців ще більше інтегруватись в єврейську громаду Черкас, відчути дружню підтримку, додали позитиву у настрої і надії, що все буде добре.

В святкові дні було проведено три Седера в домівках учасників програм Черкаського благодійного фонду „Хесед Дорот”, куди господарі запросили волонтерів та друзів, щоб разом пригадати історію свята, скуштувати традиційні на Песах страви, поспівати песахальних пісень.

Загальноміський Песахальний Седер, який відбувся ввечері 22 квітня, зібрав більше 150 учасників. Він був організований синагогою Хабад Любавич, ведучим Седеру був Головний рабин Черкаської області Дов Аксельрод. Усі присутні були щасливі, що в такий непростий час для нашої країни, ми відчуваємо підтримку і зустрічаємось родинами для святкування важливої дати єврейської історії.

На Песахальний Седер, що відбувся в кафе „Доміно” 25 квітня, зібралися підопічні Хеседу. На Седері присутні почули цікаві розповіді про історію свята, випили традиційні чотири бокали вина, задали чотири традиційних питання, проспівали традиційні песахальні пісні – все це створило атмосферу радості та єднання.

Шабат в дні свята Песах – це особливе свято. Тому ми його зустрічали, як і належить зустрічати Царицю Суботу. Всі учасники разом, дотримуючись традиційного порядку, проговорювали благословення та молитви, співали шабатні та песахальні пісні, пригощалися святковими стравами. Подарунком для громади став виступ вокального колективу „Нешама”. Дівчата співали традиційні пісні, які співають на Песах, пісні на ідиш та українською. Дуже тепло присутні зустріли виступ творчої сім’ї Жовтих.

Протягом святкових днів, підопічні та учасники програм благодійного фонду, члени єврейської громади міста активно приймали участь у всіх заходах, які проводились співробітниками та волонтерами Хеседу. Кожен із присутніх відчував атмосферу позитива та свою причетність до багатовікової історії єврейського народу.

Ми дуже вдячні за фінансову допомогу та моральну підтримку при проведені Песахальних свят організаціям Джойнт та МетроВест.

Галина ПОЛЬСЬКА.

Фоторепортаж

Просмотров: 426  Теги: Песах в Черкассах, JDC, CVC-Cherkasy Volunteer Community | Рейтинг: 5.0/58
Всего комментариев: 0
0
avatar
                                                                                  

ЧОБЕФ "Турбота поколінь - Хэсэд Дорот" © 2011 - 2024

Создать бесплатный сайт с uCoz