Мой профиль       Выход
Уважаемые клиенты Хеседа, если вам нужна какая-то помощь, но вы не можете дозвониться в Хесед,
пожалуйста, позвоните по этому бесплатному номеру +380947111104


  • />
  • />
  • />
  • />
Меню сайта





Архив новостей



Поиск










Приветствую Вас, Гость · RSS 08.05.2024, 20:44

Главная » 2023 » Январь » 9 » „Тиждень єврейської родини”
08:57
„Тиждень єврейської родини”

Таку назву отримав проект, який було ініційовано та реалізовано в період з 21 листопада по 2 грудня 2022 року співробітниками Общинних програм Черкаського обласного благодійного єврейського фонду „Хесед Дорот”. Мета проекту – дати можливість родинам переселенців соціалізуватися в черкаській єврейській громаді. Програма була зорієнтована на дорослих та дітей і передбачала знайомство з членами єврейської громади Черкас, спільне відвідування освітньо-розважальних заходів, проведення різноманітних майстер-класів.

На таких зустрічах деякі родини переселенців вперше знайомились з єврейськими традиціями. Першим досвідом єврейського життя для них стала зустріч Шаббата, запалювання суботніх свічок, кідуш та заломлення хал. Проведення церемонії Авдали, спільний спів шаббатніх пісень – все це сприяло згуртуванню, знайомству з єврейськими традиціями та об’єднанню з євреями Черкас.  

Тепла, позитивна, родинна атмосфера на заходах, які ми проводили, допомогла залучити дев’ять сімей переселенців з дітьми різного віку до активної участі в програмах благодійного фонду.

Протягом дванадцяти днів ми проводили різноманітні заходи, наповнюючи їх єврейським змістом, що дало хоч якусь змогу відволікти учасників від проблем сьогодення і залучити родини до єврейського життя та участі у програмах Хеседа. За цей час ми відвідали кінотеатр, ролердром, боулінг, провели кулінарний та творчі майстер-класи. Родзинкою стали спільна зустріч Шаббата та проведення церемонії Авдали.

В рамках проекту „Тиждень єврейської родини” ми змогли провести багато різних цікавих заходів, але найголовніше – черкаські родини познайомились та потоваришувати з сім’ями з Харкова, Херсона, Сєверодонецька, Маріуполя, Лисичанська, які зараз проживають в Черкасах.

Наше спілкування триває, і тому дуже приємно, що цей проект об’єднав та здружив тих, хто до цього навіть не знав про існування одне одного.

Ми маємо надію, що цей проект, який базується на Общинних програмах Хеседа, для багатьох учасників став важливим та необхідним, а головне – сім’ї об’єдналися, потоваришували, отримали позитивні емоції та змогли відволіктися від важких спогадів та переживань.

Зараз переселенці, які стоять на обліку в нашому Хеседі, знають про програми благодійного фонду та беруть активну участь в них. Ми допомогли цим сім’ям інтегруватися в єврейську громаду нашого міста.

Велика подяка нашому спонсору, без якого реалізувати цей проект було б неможливо, ‒ Американському об’єднаному розподільчому комітету Джойнт, котрий дав можливість зробити ці дванадцять днів незабутніми і, таким чином, підтримати дорослих і дітей в цей тяжкий час.

Ми сподіваємось, що зможемо проводити подібні проекти в Черкасах і в подальшому.

Галина ПОЛЬСЬКА, керівник відділу Общинних програм Черкаського „Хесед Дорот”.

Фоторепортаж

Просмотров: 868  Теги: Общинные программы Хеседа, Неделя еврейской семьи | Рейтинг: 5.0/124
Всего комментариев: 0
0
avatar
                                                                                  

ЧОБЕФ "Турбота поколінь - Хэсэд Дорот" © 2011 - 2024

Создать бесплатный сайт с uCoz