Мой профиль       Выход
Уважаемые клиенты Хеседа, если вам нужна какая-то помощь, но вы не можете дозвониться в Хесед,
пожалуйста, позвоните по этому бесплатному номеру +380947111104


  • />
  • />
  • />
  • />
Меню сайта





Архив новостей



Поиск










Приветствую Вас, Гость · RSS 04.05.2024, 15:10

Главная » 2023 » Октябрь » 10 » Сімхат Тора – радість зі сльозами на очах
15:23
Сімхат Тора – радість зі сльозами на очах

Сімхат Тора ‒ одне з найрадісніших свят єврейського народу, воно завершує собою цикл осінніх єврейських свят. Цей день знаменує початок нового циклу читання Тори, це найрадісніший і найвеселіший день у єврейському році, коли танцює і радіє весь єврейський народ від малого до старого.

В цей день, 8 жовтня 2023 року, на святкування зібралась єврейська громада Черкас, яку представляли учасники програм Черкаського обласного благодійного єврейського фонду „Хесед Дорот” та члени Черкаської громади прогресивного юдаїзму „Хавер”. Почесними гостями свята були віце-президент Всесвітньої ради прогресивного юдаїзму Еяль Рондер, Головний рабин громад прогресивного юдаїзму Києва та України Олександр Духовний та Виконавчий директор Релігійного об’єднання общин прогресивного юдаїзму України (РООПІУ) Олександр Гайдар.

Захід розпочався з молитви за Ізраїль та Україну, яку прочитав рабин Олександр Духовний. Це було дуже доречно, тому що саме 7 жовтня 2023 року розпочалися трагічні події в Ізраїлі і тепер обидві наші країни знаходяться в стані війни, відстоюючи свою незалежність і право на життя. А потім всі присутні разом виконали гімни України та Ізраїлю.

Продовжила свято урочиста церемонія Бар/Бат-міцви для сім'ї Турбанових, яку провів рабин Олександр Духовний. Ця сім'я пройшла програму гіюру і стала частинкою єврейського народу.

А потім почалося саме свято. За традицією свята Сімхат Тора учасники робили акафот (урочистий прохід з сувоями Тори), який супроводжувався святковими піснями і танцями за участю як дорослих, так і дітей.

За традицією в цей день публічно читають останній недільний розділ книги Тори „Дварим” і одразу починають читати перший недільний розділ книги „Берейшит”. Цього святкового дня почесна місія читання Тори була доручена новим членам нашої громади – Тетяні (Ноа) та Сегію (Ашеру) Турбановим.

І, як і кожне єврейське свято, наше святкування завершилось смачною трапезою.

Ми щиро вдячні за фінансову підтримку в організації та проведенні свята Міжнародній громадській організації Центр „Джойнт” та Всесвітньому союзу прогресивного юдаїзму (ВСПІ).

Фоторепортаж

Просмотров: 815  Теги: еврейская община Черкассы, клубные и общинные программы | Рейтинг: 5.0/83
Всего комментариев: 0
0
avatar
                                                                                  

ЧОБЕФ "Турбота поколінь - Хэсэд Дорот" © 2011 - 2024

Создать бесплатный сайт с uCoz