Мой профиль       Выход
Уважаемые клиенты Хеседа, если вам нужна какая-то помощь, но вы не можете дозвониться в Хесед,
пожалуйста, позвоните по этому бесплатному номеру +380947111104


  • />
  • />
  • />
  • />
Меню сайта





Архив новостей



Поиск










Приветствую Вас, Гость · RSS 27.04.2024, 12:25

Главная » 2024 » Январь » 15 » Майстер-клас з техніки декупаж
13:20
Майстер-клас з техніки декупаж

Співробітники Черкаського благодійного єврейського фонду „Хесед Дорот” вже протягом багатьох років у своїй роботі з підопічними різного віку використовують різноманітні методики розвитку дрібної моторики.

У побуті людині щохвилини потрібно робити якісь дрібні дії: застібати ґудзики, маніпулювати дрібними предметами, писати, малювати, натискати клавіші на клавіатурі, працювати з комп'ютерною мишкою тощо. Тому від можливості виконувати ці дії безпосередньо залежить якість його життя. Для людей похилого віку розвиток дрібної моторики – це ще й підтримка працездатності кори головного мозку. Крім того, для людей, які перенесли різні травми та захворювання, що призводять до порушення мозкової діяльності, заходи щодо розвитку дрібної моторики сприяють покращенню психічного здоров'я та, загалом, до відновлення діяльності центральної нервової системи. Розвиток мови дитини та її розумових здібностей нерозривно пов'язане з розвитком дрібної моторики.

На майстер-класі, який відбувся 12 січня 2024 року для учасників програм благодійного фонду „Клуб” та „Денний центр”, ми запропонували присутнім ознайомитися з технікою декупаж.

Декупаж (від французького découpage ‒ розрізання, вирізання) – техніка вирізання ажурного зображення, при якій у композиції активно використовуються і фігура, і залишки матеріалу у вигляді фону, що зберігають силует вирізаної фігури. При цьому з'являється можливість створення гри фігури і фону, яку часто використовують художники.

Зараз декупаж – одна з найбільш популярних технік декорування різних предметів, яка підкоряє своєю простотою та вишуканістю. Вона переживає нову хвилю популярності: за допомогою неї в різних країнах декорують жіночі капелюшки, таці, сонячні годинники, скриньки для жіночих ювелірних виробів, посуд, подарункові упаковки, навіть меблі.

За допомогою фахівців кожен присутній створив маленький шедевр – задекорував кухонну дощечку для нарізання. Дуже приємно було спостерігати, як люди похилого віку проявляли свій творчий потенціал, як раділи, коли закінчили свою роботу і побачили результат. Усі учасники були задоволені і дуже просили повторити ще раз майстер-клас по декупажу, але вже на склі (баночки, пляшки, вазочки), або на інших поверхнях.

Галина ПОЛЬСЬКА, начальник відділу Общинних та Клубних програм ЧОБЄФ „Хесед Дорот”.

Фоторепортаж

Просмотров: 526  Теги: Декупаж, программа Дневной центр, социализация пожилых людей | Рейтинг: 5.0/35
Всего комментариев: 0
0
avatar
                                                                                  

ЧОБЕФ "Турбота поколінь - Хэсэд Дорот" © 2011 - 2024

Создать бесплатный сайт с uCoz